Matematik
potensfunktion
04. maj 2008 af
sophie_lg (Slettet)
Hej. Jeg har en opgave som jeg gerne vil have lidt hjælp til. Jeg har lavet a), men mangler bare b), som jeg ikke ved hvordan den skal regnes.
Håber der er nogen som kan hjælpe?
En tabel viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasse M(målt i kg pr. ha) og fosforkoncentration x (målt i ug fosfor pr. liter) i en bestemt sø.
Fosforkoncentration (ug fosfor pr. liter):
40,48,61,74,83,90
Tæthed af fiskebiomasse(kg. pr. ha):
200,219,247,272,288,300
Det oplyses, at denne sammenhæng kan beskrives ved M=b*x^a
a) Bestem tallene a og b.
- Jeg har brugt potens regression og fået en forskrift:
f(x)=31.6181*x^0.500004
Dvs. a= 0.500004 og b=31.6181
b) Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%.
Håber der er nogen som kan hjælpe?
En tabel viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasse M(målt i kg pr. ha) og fosforkoncentration x (målt i ug fosfor pr. liter) i en bestemt sø.
Fosforkoncentration (ug fosfor pr. liter):
40,48,61,74,83,90
Tæthed af fiskebiomasse(kg. pr. ha):
200,219,247,272,288,300
Det oplyses, at denne sammenhæng kan beskrives ved M=b*x^a
a) Bestem tallene a og b.
- Jeg har brugt potens regression og fået en forskrift:
f(x)=31.6181*x^0.500004
Dvs. a= 0.500004 og b=31.6181
b) Bestem, hvor mange procent M vokser med, når x vokser med 50%.
Svar #3
04. maj 2008 af ibibib (Slettet)
Når x bliver ganget med F_x bliver y ganget med f(F_x·x)=b·(F_X·x)^a
og dermed er
f(F_x·x)/f(x) = b·(F_X·x)^a / (b·x^a) = (F_x)^a
og i dit tilfælde er
(F_x)^a = 1,5^1,500004
og dermed er
f(F_x·x)/f(x) = b·(F_X·x)^a / (b·x^a) = (F_x)^a
og i dit tilfælde er
(F_x)^a = 1,5^1,500004
Skriv et svar til: potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
