Matematik

funktionen af f

04. maj 2008 af IR_18 (Slettet)
Funktionen f er givet ved forskriften f(x)= 1/x, X#0
Angiv en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1/3, f(1/3))

Hvad skal man her. Kan slet ikke se det

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af mathon

f'(x) = -1/x^2

f'(1/3) = -1/(1/3)^2 = -9

tangentligningen findes
af
y = -9x + b
og
f(1/3) = -9*(1/3) + b

Skriv et svar til: funktionen af f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.