Matematik
Hjælp, det haster
04. maj 2008 af
merina (Slettet)
Jeg har brug for jeres Hjælp!
Det er en opgave om en dæksel, som er indlagt i et koordinatsystem, skal der fræses et spor, som geometrisk kan deles i to cirkelbuer og to rette linjer, som er tangenter til cirkelbuerne i punkterne A,B,C,D. Den har R=60mm og r=30mm.
1. Jeg skal bestemme koordinaterne til punkt. A,B,C,D
2. Forskrifterne for de to funktionsudtryk som >sporet< kan inddeles i.
3. Bestemme bearbejdningstiden for fræsning af sporte, når fræseren er i den ønskede dybde, når der startes, og fræseren kører med en konstant hastighed på 40mm/minut
På forhånd Tak
Det er en opgave om en dæksel, som er indlagt i et koordinatsystem, skal der fræses et spor, som geometrisk kan deles i to cirkelbuer og to rette linjer, som er tangenter til cirkelbuerne i punkterne A,B,C,D. Den har R=60mm og r=30mm.
1. Jeg skal bestemme koordinaterne til punkt. A,B,C,D
2. Forskrifterne for de to funktionsudtryk som >sporet< kan inddeles i.
3. Bestemme bearbejdningstiden for fræsning af sporte, når fræseren er i den ønskede dybde, når der startes, og fræseren kører med en konstant hastighed på 40mm/minut
På forhånd Tak
Svar #1
05. maj 2008 af sigmund (Slettet)
Har du en tegning? Du kan lægge den på peecee.dk, og så linke til den.
Svar #2
06. maj 2008 af merina (Slettet)
Her er linket
http://peecee.dk/upload/view/112812
Jeg har regnet opg. 1.
http://peecee.dk/upload/view/112812
Jeg har regnet opg. 1.
Svar #3
07. maj 2008 af sigmund (Slettet)
Ad b) Når du har koordinaterne, følger lingingerne for de rette linjer nemt. Du kender også centrum og radius for de cirkler, som cirkelbuerne er en del af; ligninger for buerne følger så direkte.
Ad c) Her skal du beregne længder. Længden af de rette linjer er ligetil at beregne. For at beregne længden af buerne, skal du først finde vinkelen, som hver af dem udspænder; så findes længden ved at gange vinkelen med buens radius.
En anden tilgang til opgaven var måske at parameterisere hele sporet, dvs. finde en række vektorfunktioner, r(t), som tilsammen beskriver hele sporet. Så følger længden af sporet som integralet af længden af tangentvektoren, |r'(t)|, over kurven, dvs. fra t = 0 til t = "et eller andet".
Ad c) Her skal du beregne længder. Længden af de rette linjer er ligetil at beregne. For at beregne længden af buerne, skal du først finde vinkelen, som hver af dem udspænder; så findes længden ved at gange vinkelen med buens radius.
En anden tilgang til opgaven var måske at parameterisere hele sporet, dvs. finde en række vektorfunktioner, r(t), som tilsammen beskriver hele sporet. Så følger længden af sporet som integralet af længden af tangentvektoren, |r'(t)|, over kurven, dvs. fra t = 0 til t = "et eller andet".
Skriv et svar til: Hjælp, det haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
