Matematik
hjælp til en mat. opg!
12. september 2004 af
mille05 (Slettet)
opg lyder således:
Yrsa får til opgave at løse ligningen
log(2x-1)-logx=2
Hun skriver sådan:
log(2x-1)-logx=2 <-> fordi:______________
log(2x-1)/(x)=2 <-> fordi:______________
log(2x-1)/(x)=log100 <-> fordi:___________
(2x-1)/(x)=100 <-> fordi:________________
2x-1=100x <-> fordi:_____________________
x= -(1/98).
forklar i ord alle biimplikationerne, der beskriver overgangen mellem to ligninger.?
Desværre for Yrsa siger hendes lærer,
at x=-(1-98) ikke er løsning til ligningen. forklar hvorfor...?
håber der er nogle der kan hjælpe mig..... for jeg forstår ikk noget af denne opg..
Yrsa får til opgave at løse ligningen
log(2x-1)-logx=2
Hun skriver sådan:
log(2x-1)-logx=2 <-> fordi:______________
log(2x-1)/(x)=2 <-> fordi:______________
log(2x-1)/(x)=log100 <-> fordi:___________
(2x-1)/(x)=100 <-> fordi:________________
2x-1=100x <-> fordi:_____________________
x= -(1/98).
forklar i ord alle biimplikationerne, der beskriver overgangen mellem to ligninger.?
Desværre for Yrsa siger hendes lærer,
at x=-(1-98) ikke er løsning til ligningen. forklar hvorfor...?
håber der er nogle der kan hjælpe mig..... for jeg forstår ikk noget af denne opg..
Svar #1
12. september 2004 af frodo (Slettet)
Det er den eneste "løsning", men ligningen har ingen løsning da Dm(log(x))=R+, log(x) er ikke defineret for x
Du burde under anvendelse af almindelige logaritmeregneregler kunne forklare trækkene ovenfor. Hvad havde du gjort hvis du skulle løse ligningen??
Du skal huske at sætte parenteserne ordentligt idet 2 linie af ligningen let kunne opfattes som om at du tager logaritmen til (2x-1) og derefter deler med x. Men det du gør er at du tager logaritmen til ((2x-1)/x)
Du burde under anvendelse af almindelige logaritmeregneregler kunne forklare trækkene ovenfor. Hvad havde du gjort hvis du skulle løse ligningen??
Du skal huske at sætte parenteserne ordentligt idet 2 linie af ligningen let kunne opfattes som om at du tager logaritmen til (2x-1) og derefter deler med x. Men det du gør er at du tager logaritmen til ((2x-1)/x)
Skriv et svar til: hjælp til en mat. opg!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
