Matematik
Forskrift for parabel!
05. maj 2008 af
Torben2 (Slettet)
Hej, sidder med følgende opgave:
Jeg skal finde forskriften for en parabel der går igennem punkterne P(-2,5;0) P(0;4,8) og P(2,5;0) ..
Indsætter man de 3 punkter i forskriften for en parabel (ax^2+bx+c=y), får man følgende 3 ligninger:
a*-2,5^2+b*-2,5+c = 0
a*0^2+b*0+c = 4,8
a*2,5^2+b*2,5+c = 0
Vi kan vel regne med at c = 4,8 men går lidt i stå når jeg skal isolere a og b.
Jeg får a til at være a = -0,4*(b+1,92) og b til at være b = -2,5(a+0,768).
I så fald vil forskriften for min parabel komme til at hedde:
f(x) = (-0,4*(b+1,92)*x^2+(-2,5(a+0,768))*x+4,8
Kan det være rigtigt ? :S
Håber nogle vil hjælpe mig da jeg har en smule travlt :)
På forhånd tak.
Jeg skal finde forskriften for en parabel der går igennem punkterne P(-2,5;0) P(0;4,8) og P(2,5;0) ..
Indsætter man de 3 punkter i forskriften for en parabel (ax^2+bx+c=y), får man følgende 3 ligninger:
a*-2,5^2+b*-2,5+c = 0
a*0^2+b*0+c = 4,8
a*2,5^2+b*2,5+c = 0
Vi kan vel regne med at c = 4,8 men går lidt i stå når jeg skal isolere a og b.
Jeg får a til at være a = -0,4*(b+1,92) og b til at være b = -2,5(a+0,768).
I så fald vil forskriften for min parabel komme til at hedde:
f(x) = (-0,4*(b+1,92)*x^2+(-2,5(a+0,768))*x+4,8
Kan det være rigtigt ? :S
Håber nogle vil hjælpe mig da jeg har en smule travlt :)
På forhånd tak.
Svar #1
05. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Benyt dig i stedet af:
f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.
f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.
Svar #2
05. maj 2008 af Torben2 (Slettet)
Kan godt være det lyder dumt, og svaret ligger lige til højrebenet, men jeg er ikke helt med på hvordan jeg skal benytte mig af f(x)=a(x-r1)(x-r2). Er der mulighed for du evt. ku uddybe det ? :\
Svar #3
05. maj 2008 af peberdelfinen (Slettet)
Se her http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=510772
Skriv et svar til: Forskrift for parabel!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
