Matematik

stamfunktion..

12. september 2004 af stin (Slettet)
hej alle!

er der nogen som kan fortælle mig, hvad stamfunktionen til følgende udtryk er og hvordan det findes...??

1/(e^(2x)-1)

På forhånd tusinde tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2013 af c_aastrup

Du skal bruge integration med substitution:

Da gælder

Nu har vi

Her bliver det tricky, og vi skal skrive integranden om udfra følgende

Og vi sætter ind



Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det glæder sikkert trådstarter at få svar mere end 8 år senere.

Integrationen kan i øvrigt gøres lidt simplere

∫ 1/(e2x -1) dx = ∫ e-2x / (1 - e-2x) dx = (-1/2) · ∫ d(e-2x) / (1 - e-2x) = (1/2)·ln(|1 - e-2x|) + k

 


Skriv et svar til: stamfunktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.