Matematik
hjælp til to små opgaver..
07. maj 2008 af
Tullenulle (Slettet)
Heej:D
A)Isolér T i formlen 4RT=abc isolér derefter a?
B)løs liningssystemerne: 16a-3b+4=0 2a+b-5=0?
Har meget brug for hjælp. mange tak:)
A)Isolér T i formlen 4RT=abc isolér derefter a?
B)løs liningssystemerne: 16a-3b+4=0 2a+b-5=0?
Har meget brug for hjælp. mange tak:)
Svar #1
07. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
A)
At isolere vil sige, at lade tallet stå for sig selv på den ene side af lighedstegnet
Divider med 4R på begge sider af lighedstegnet for at isolere T
Divider med bc på begge sider af lighedstegnet for at isolere a
B)
Det er to ligninger med to ubekendte
Først isolerer du f.eks. a i den første ligning og indsætter i den anden ligninger, for at finde frem til et tal for b (du skal altså isolere b her).
Den fundne værdi for b indsætter du i den første ligning, for at finde frem til et tal for a.
At isolere vil sige, at lade tallet stå for sig selv på den ene side af lighedstegnet
Divider med 4R på begge sider af lighedstegnet for at isolere T
Divider med bc på begge sider af lighedstegnet for at isolere a
B)
Det er to ligninger med to ubekendte
Først isolerer du f.eks. a i den første ligning og indsætter i den anden ligninger, for at finde frem til et tal for b (du skal altså isolere b her).
Den fundne værdi for b indsætter du i den første ligning, for at finde frem til et tal for a.
Svar #2
07. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
A) Du isolere T ved at dele med 4R.. Og du isolere a ved at dele med bc :)
B) Her skal du først isolere den ene variabel og sætte ind i den anden ligning.
B) Her skal du først isolere den ene variabel og sætte ind i den anden ligning.
Skriv et svar til: hjælp til to små opgaver..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
