Matematik

Tre Variable

07. maj 2008 af Ssif (Slettet)
Har fået stillet denne opgave, og ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den an, håber nogen kan hjælpe mig..

Om tre variable x,y og z oplyses følgende:

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3, x og y er omvendt proportionale, og y er 10, når x er 1/2.

a) Udtryk z ved x.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2008 af mathon

z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3
giver
z = 3*y

x og y er omvendt proportionale
giver
x*y = k

y er 10, når x er (1/2)
giver
(1/2)*10 = k,
hvoraf
k = 5
dvs.
x*y = 5
og
y = 5/x, som substitueret i z = 3*y
giver

z = 3*(5/x) eller

z = (15/x)

Skriv et svar til: Tre Variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.