Matematik

Opløs?

12. september 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)
Hej.
Jeg har flg. opgave, jeg ikke kan gennemskue:

Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken:

z = x^2 + 6x + 9
------------
x^2 + 3x

Jeg får ud fra normal reducering resultatet til at være 3x + 9
-------
x

Men facitlisten siger x+3
----
x


Hvorledes kan det være? Hvad betyder at opløse helt præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2004 af erdos (Slettet)

Hvad sker der lige for opstillingen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2004 af erdos (Slettet)

Herinde skriver man bare brøker således:

(x^2 + 6x + 9)/(x^2 + 3x)

Hvorfor er der et z?

Prøv så igen...

Svar #3
12. september 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)

OK, jamen så skal den bare skrives

(x^2 + 6x + 9)/(x^2 + 3x)

z var opgavenavnet, undskyld forvirringen :D

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2004 af erdos (Slettet)

find rødder i tæller og nævner og omskriv dem...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2004 af erdos (Slettet)

du ved: a(x-x1)(x-x2)

Svar #6
12. september 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)

er ikke sikker på hvad du mener det, kan du give et eksempel ud fra opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2004 af sontas (Slettet)


(x^2 + 6x + 9)/(x^2 + 3x) =
(x+3)^2 / x(x+3) = x+3/x

Det du og facitlisten har fundet frem til er i hvert fald forkert. Prøv at smid x = 7 ind fx for at kontrollere.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2004 af sontas (Slettet)

ahhh jeg forstod bare overhovedet ikke din skrivemåde. Prøv at vis dine udregninger, du skal bare skrive om ved hjælp af den ene kvadratsætning (a+b)^2 = a^2 +b^2+2ab og fællesfaktor.

Skriv et svar til: Opløs?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.