Matematik

Differentialligning

08. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)
Hej Alle,
Nu har jeg siddet og stirret på denne opgave i et stykke tid - så håber på nogle hints så jeg kan komme videre:

En cylinderformet beholder, der er 225 cm høj, har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil det løbe ud gennem hullet, således at vandhøjdens ændring kan beskrives ved differentialligningen:

dh/dt = -0,168 * sqrt(h)

hvor h er vandhøjden målt i cm, og t er tiden målt i sekunder.

a) Bestem en forskrift for h, idet det oplyses, at beholderen er fyldt med vand til tidspunktet t=0.

b) Beregn det tidspunkt, hvor vandhøjden er 100 cm.



På forhånd mange tak,
Liv1988

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2008 af dnadan (Slettet)

a)
hint: seperation af de variable

b) h(t)=100

Svar #2
08. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

Du er bare genial ^^.

Hilsen,
Liv1988

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.