Matematik
Potensfunktion
08. maj 2008 af
Plooki (Slettet)
Har man en funktion der hedder M=bx^a
og man har en hel masse punkter.
ex (40,200) og (90,300 )
Hvad gør man så for at bestemme a og b ?
og man har en hel masse punkter.
ex (40,200) og (90,300 )
Hvad gør man så for at bestemme a og b ?
Svar #2
08. maj 2008 af sweetbigge (Slettet)
Du finder dem ved at indsætte tallene i følgende formler. x1=40 y1=200 x2=90 y2=300
a = (log (y2/y1))/(log (x2/x1)
b= y1/(x1^a)
a = (log (y2/y1))/(log (x2/x1)
b= y1/(x1^a)
Skriv et svar til: Potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
