Matematik

Forskrift til funktionen

09. maj 2008 af P.L. (Slettet)
Om en eksponentiel aftagende funktion f, oplyses det at grafen for f går gennem punktet P (3,100) og at halveringskonstanten er 47.

En forskrift for f bestemmes:¨


Jeg er kun vand til at bestemme en forskrift for funktionen når jeg kender to punkter. Og nu kender jeg kun et og halveringskonstanten? Hvad er det lige man gør i sådan en opgave..

Ville være dejligt med noget hjælp for skal på i skr mat eksamen på onsdag, og der kunne nemt komme sådan en...

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2008 af Isomorphician

Du ved hvad halveringskonstanten er. Dermed kan du bestemme a

Svar #2
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Det er lige det jeg tænkte at man kunne på en eller anden måde.. men hvodan pokker det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

T½ = -log(2)/log(a)

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2008 af Isomorphician

Hvordan er halveringskonstanten defineret?

Svar #5
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Nåår...
Så siger man 47*0,5= - log(2)/log(x) = x ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2008 af Isomorphician

47 = -log(2)/log(a), isoler a

Svar #7
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Kan det passe at a = 0,97

Svar #8
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

47 + log (2)* log (a) = a?

Svar #9
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

svar 8

Er isoleringen af a ikke helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2008 af Isomorphician

jeg får 0,98536

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2008 af Isomorphician

#9
Jo det er rigtigt at det er forkert

Svar #12
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Ja undskyld os mig der afrundede forkert...

Svar #13
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

b= 100/0,985^3 = 104,638 er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2008 af Isomorphician

ja

Svar #15
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Tak for hjælpen endnu engang:)

Skriv et svar til: Forskrift til funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.