Matematik

eks regression

09. maj 2008 af P.L. (Slettet)
tabellen viser sammenhængen mellem tætheden af fiskebiomasse M (målt i kg pr. ha) og fosforkoncentration x (målt i ug fosfor pr. liter)
Sammenhængen kan beskrives ved: M=b*x^a

Fosfor koncentration: 40 48 61 74 83 90
Tæthed af fiskebiomasse: 200 219 247 272 288 300

A) bestem tallet a og b

Jeg laver eksponentiel reggresion ved hjælp af CAS-værktøj TI89:
Taster fosfor ind på x- aksen (er det rigtigt, og er det altid sådan at det øverste i tabellen skal tastes ind på x aksen, eller hvordan ved man det?)

Taster tætheden af fiskebiomasse ind på y aksen.

a=31, 6181
b= 0,5

B) Der bestemmes hvor mange procent M vokser med når x vokser med 50% ?

Udregnes ved hjælp af CAS-værktøj TI89:
Solve(M=0,5*50^31,6181,M) M= 2,6 %

Er det rigtigt det jeg har gang i?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2008 af mathon

M = b*x^a er en potensiel udvikling

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2008 af Cille-muus (Slettet)

A) jo det er rigtigt :)

B) har du den matematiske formelsamling A?
Hvis ja, så kig under s. 22 og brug formen 1+r_y=(1+r_x)^a

Så ville jeg i TI-interactive sige: solve(1+r_y=(1+0.5)^0.5,r_y) og så
100*ans. Det giver ca. 23,5%.

Det skal siges, at jeg har lavet denne opgave før.

Svar #3
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Har kun formel samling b, men du har jo givet mig formlen så vil prøve at se om jeg kan finde ud af at bruge den...

Men altså den hedder 1+r og hvad betyder _ y? =(1+r og ligeledes hvad betyder _x â

Svar #4
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

mente ^a efter _x

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2008 af Alcone (Slettet)

r_y .
F.eks. r^y (r opløftet i y) , men bare omvendt. Forstår du hvad jeg mener? Så ligger y bare nedenfor r. Ved ikke om du forstår mig.

Svar #6
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

hmm nej det gør jeg ikke.. det har vi ikke arbejdet med før.. tror du ikke det hører hjemme på A niveau også efter du spørger om jeg har formelsamling a?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2008 af Cille-muus (Slettet)

kig på dette link:

http://peecee.dk/upload/view/113268

Svar #8
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Der er problemer men linket:(

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2008 af mathon

repeter #1!!!

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=268646

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. april 2013 af darkduck (Slettet)

Jeg har faktisk et spørgsmål til opgave 1...

 

Jeg har fået de samme svar, men jeg har fået a til at være 0,5 og b til at være 31,6

 

jeg har gjort således:

a = (Log(y2/y1) / (Log(x2/x1)

b = y1 / (x1^a)

 


Skriv et svar til: eks regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.