Matematik
Diffenrentialligning
10. maj 2008 af
hund (Slettet)
Gør rede for, at funktionen f(x)=4+3e^(2x) er løsning til differentialligningen dy/dx=2y-8.
Nogen der kan hjælpe mig? PFT.
Nogen der kan hjælpe mig? PFT.
Svar #3
10. maj 2008 af dnadan (Slettet)
Tilføjelse:
Hvis f'(x) indsættes på dy/dx's plads, og f(x) indsættes på y's plads, kan der, såfremt f er en løsning til differentialligningen, reduceres til 0=0, som er sandt, hvorfor f herved er løsning til differentialligningen.
Hvis det fx. giver 3x=5x<=> 0=2x vides det, at f ikke er løsning til differentialligningen.
Hvis f'(x) indsættes på dy/dx's plads, og f(x) indsættes på y's plads, kan der, såfremt f er en løsning til differentialligningen, reduceres til 0=0, som er sandt, hvorfor f herved er løsning til differentialligningen.
Hvis det fx. giver 3x=5x<=> 0=2x vides det, at f ikke er løsning til differentialligningen.
Svar #4
10. maj 2008 af hund (Slettet)
Tusind tak for svarene! Altså:
6e^(2x)=2(4+3e^2x)-8 <=>
6e^(2x)=6e^2x+8-8 <=>
6e^(2x)=6e^(2x) <=>
0=0
Korrekt? :-)
6e^(2x)=2(4+3e^2x)-8 <=>
6e^(2x)=6e^2x+8-8 <=>
6e^(2x)=6e^(2x) <=>
0=0
Korrekt? :-)
Skriv et svar til: Diffenrentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
