Matematik

andengradsligning

10. maj 2008 af Beki (Slettet)
Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen ax^2+2x+c=0 (a >0)har netop én løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2008 af dnadan (Slettet)

hint: d=0

Svar #2
10. maj 2008 af Beki (Slettet)

Det var jeg godt klar over :)
men ved simpelhen ikke hvad jeg skal gøre ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2008 af dnadan (Slettet)

ax^2+bx+c=0

d=b^2-4ac

Prøv at indsætte dine koefficienter, og udnyt herefter at d=0, herefter vil du opdage en eller anden form for proportionalitet(nævner ikke denne før, du er kommet frem til det)

Svar #4
10. maj 2008 af Beki (Slettet)

Tænker du på at y/x = k
dvs. -1/a = c ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Du skal ikke bare tage resultatet fra at jeg siger, at det er en eller anden form for proportionalitet.
Regn dig frem til det.

Svar #6
10. maj 2008 af Beki (Slettet)

Kan du ikke give et eksempel på det? jeg kan virkelig ikke se det :/

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2008 af dnadan (Slettet)

2x^2+bx+c=0

d=b^2-4*2*c=b^2-8c

idet d=0 fås nu:
0=b^2-8c <=> 8c=b^2

Svar #8
10. maj 2008 af Beki (Slettet)

Argh :/ Kan stadig ikke se hvad sammenhængen mellem a og c er :s

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad er d for den pågældende andengradsligning?

Svar #10
10. maj 2008 af Beki (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2008 af dnadan (Slettet)

ax^2+bx+c=0

hvor d=b^2-4ac

Sammenlign den generelle form for andengradsligningen med den pågældende, hvad er d=...?

Svar #12
10. maj 2008 af Beki (Slettet)

jeg er med nu. Fandt en anden tråd med samme emne.
Der er tale om omvendt proportionalitet :)
a=1/c eller c=1/a
Endelig forstår jeg det!!

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. maj 2008 af dnadan (Slettet)

#12 Det er 'relativt hurtigt' at finde frem til det, hvis du havde regnet lidt på det.

Men til en anden gang:
http://peecee.dk/upload/view/113388

Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.