Matematik

Log og ln

11. maj 2008 af jeanetteKG (Slettet)
Hej..
Jeg sidder med en matematik aflevering. JEg er gået i stå ved en opgave.
Kan i evt. hjælpe mig?
I må meget gerne forklare det, for kan ikke lige få det her ind i mit hoved..

stykket lyder:

2^3x = 98



Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

2^3x=98
<=>
log(2)*3x=log(98)
<=>
3x=log(98)/log(2)
<=>
x=log(98)/(log(2)*3)

Svar #2
11. maj 2008 af jeanetteKG (Slettet)

Hvorfor gange med 3 til sidst? : x=log(98)/(log(2)*3)

skal jeg ikke dele med 3..
jeg ville have regnet den sådan her:

2^3x=98
Ln ( 2^3x) = 98
3x*ln(2) = ln (98)
3x= ln (98) / ln(2)
3x = 6,61471
3x/3 = 6,61471/3
x= 2,2049

Hvad gør jeg forkert?!

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2008 af xb7x (Slettet)

Du gør ikke noget forkert.. Det er lige så rigtigt log(98)/(log(2)*3)=2,2049

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2008 af xb7x (Slettet)

Der bliver desuden ikke ganget med 3, men divideret med 3. 3-tallet er under brøkstregen hvis du kigget ordenligt efter.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis du regner #1 ud, får du samme resultat. Jeg har bare brugt brøkreglerne:

3x=log(98)/log(2)
<=>
x=(log(98)/log(2))/3
<=>
x=log(98)/(log(2)*3)

Jeg sprang bare det midterste trin over.

Svar #6
11. maj 2008 af jeanetteKG (Slettet)

Neej, for når jeg skriver: log(98)/(log(2)*3)=2,2049 på min lommeregner, så kommer 19, 8441 op?

Nåår ups
jeg havde ikke sat parenteserne rigtigt ..
Sorry min fejl. tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2008 af xb7x (Slettet)

MEN! Det skal lige noteres at dit kommatal er et ca tal, derfor vil det egentlig være mere rigtigt at notere brøken i stedet!

Svar #8
11. maj 2008 af jeanetteKG (Slettet)

tjo.. men hvis jeg nu bare skriver brøken i udregningerne, også mit kommatal som det endelig resultat, tror du så ikke det er fint?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2008 af xb7x (Slettet)

så skal du sætte sådan et "bølget" lighedstegn, ˜. så burde læreren vide hvad der er tale om...

Svar #10
11. maj 2008 af jeanetteKG (Slettet)

okay. tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Log og ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.