Matematik

Trigonometriske funktioner

11. maj 2008 af Cumano (Slettet)
hej nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, kender ikke forskriften for hvordan man finder en ligning..
Funktionen f er givet ved forskriften f(x)=3sin(x^2-1)+2.
Bestem en ligning for grafens tangent i punktet (1f(1)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2008 af xb7x (Slettet)

Først differentierer du funktionen, og finder grafens hældning i punktet. Så har du hældningen på den tangent. Så benytter du standart formen for en tagent y=a*x+b. Det eneste du mangler er b fordi man oversætter den således f(1)=f'(1)*1+b

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2008 af KME89 (Slettet)

Differentiert er det så 3cos(2x-1)+2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2008 af KME89 (Slettet)

Har nemlig sat en opagve eínd som ligner den rigtig meget.

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2008 af mathon

f'(x) = 3*cos(x^2-1)*(x^2-1)' = 3*cos(x^2-1)*2x = 6x*cos(x^2-1)

f'(1) = 6*1*cos(1^2-1) = 6*cos(0) = 6*1 = 6 (vinkelmålet er radian)

tangent:
y = 6x+b gennem (1,f(1)) = (1,2) ....... osv. ........

Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.