Matematik
eks
12. maj 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, jeg har en lille driller her, håber der er en der kan hjæpe mig:)
En eksponentielt aftagende funktion f er givet ved f(x)= 20 * a^x
Det oplyses, at halveringskonstanten for f er 7.
Bestem tallet a?
Påforhånd mange tak :D
En eksponentielt aftagende funktion f er givet ved f(x)= 20 * a^x
Det oplyses, at halveringskonstanten for f er 7.
Bestem tallet a?
Påforhånd mange tak :D
Svar #2
12. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Hver gang halverings- eller fordoblingskonstanten forekommer i opgaveteksten, er det meget logisk at tage fat i den. ;-)
Svar #3
12. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
hvordan ville du så beregne a? ved at tage fat i halveringstiden. :)
Svar #4
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Du skal isolere a i #1
log(1/2)/(log(a)=7 <=>
log(a)=log(1/2)/7 <=>
a=10^(log(1/2)/7)
log(1/2)/(log(a)=7 <=>
log(a)=log(1/2)/7 <=>
a=10^(log(1/2)/7)
Skriv et svar til: eks
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
