Matematik

Differentialligninger HJÆLP

12. maj 2008 af Christiane.k (Slettet)
Hej.
Jeg er nu begyndt at opsummere lidt på mit pensum her i 2.g, og i denne weekend, skulle jeg øve mig på differentialligninger, så jeg fandt nogle opgaver i en bog.. Men der er nogen jeg simpelthen ikke kan finde ud af hvordan jeg skal løse.. Håber i vil hjælpe mig hele vejen igennem dem - det ville virkelig hjælpe mig godt på vej! :)

Opgaven lyder således:
Forsøg i hvert tilfælde at gætte en løsning til differentialligningen:
a) y'=-2y+2
b) f'(x)-f(x)=5-5x

Hvordan gør jeg dette?

Håber virkelig i vil hjælpe mig gennem begge opgaver, og håber ikke nogen har noget i mod jeg spørger, nu når det ikke er til en aflevering eller lignende, men jeg skal blot bruge det til at forstå, komme videre og lave flere opgaver i samme stil...

Hilsen Christiane.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af mathon

a)
y = C*e^(-2x) + 1

b)
y = C*e^x + 5x

Svar #2
12. maj 2008 af Christiane.k (Slettet)

Hej igen.
Hvordan gør du det?
Og hvad med disse følgende:

c) g'(x)=g(x)

d) y'=y/x

e) y'=2y/x

Mange Hilsner
Christiane.

Skriv et svar til: Differentialligninger HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.