Matematik
tangent
12. maj 2008 af
hanzai (Slettet)
Hejsa :) mangler hjælp til følgende del af opgaven
En funktion f er bestemt ved forskriften f(x)= x^3 - 5x^2 + 6x.
Bestem nulpunkter for f.
- Dette gøre jeg ved at sige solve(x^3 - 5x^2+6x=0,x)
Bestem monotoniforhold for f .
- her diferentiere jeg ligningen, og laver monotoniforhold med videre.
Grafen for f har to tangenter, der er parallelle med linjen med ligningen.
Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse to tangenter.
y = 3x .
- her ved jeg ikke hvad jeg skal gøre? skal jeg bruge tangentligning y = f'(x)(x0 - x)+ f(x) og hvordan skal jeg bruge den?
mangler hjælp!
En funktion f er bestemt ved forskriften f(x)= x^3 - 5x^2 + 6x.
Bestem nulpunkter for f.
- Dette gøre jeg ved at sige solve(x^3 - 5x^2+6x=0,x)
Bestem monotoniforhold for f .
- her diferentiere jeg ligningen, og laver monotoniforhold med videre.
Grafen for f har to tangenter, der er parallelle med linjen med ligningen.
Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse to tangenter.
y = 3x .
- her ved jeg ikke hvad jeg skal gøre? skal jeg bruge tangentligning y = f'(x)(x0 - x)+ f(x) og hvordan skal jeg bruge den?
mangler hjælp!
Svar #1
12. maj 2008 af peter lind
Hældningen for linien er 3, og det skal den så også være for tangenterne. Du skal altså løse ligningen f'(x)=3.
Svar #3
12. maj 2008 af hanzai (Slettet)
Hejsa :) mangler hjælp til følgende del af opgaven
En funktion f er bestemt ved forskriften f(x)= x^3 - 5x^2 + 6x.
Bestem nulpunkter for f.
Grafen for f har to tangenter, der er parallelle med linjen med ligningen.
Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse to tangenter.
y = 3x .
- jeg har løst ligning ved at sige f'(x) = 3 --> solve(3x^2-10x+6x=3,x)
- Hvordan finder jeg så røringspunktet til koordinatsættet?? aner virkelig ikke hvad skal?
En funktion f er bestemt ved forskriften f(x)= x^3 - 5x^2 + 6x.
Bestem nulpunkter for f.
Grafen for f har to tangenter, der er parallelle med linjen med ligningen.
Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse to tangenter.
y = 3x .
- jeg har løst ligning ved at sige f'(x) = 3 --> solve(3x^2-10x+6x=3,x)
- Hvordan finder jeg så røringspunktet til koordinatsættet?? aner virkelig ikke hvad skal?
Skriv et svar til: tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
