Matematik

Hjælp til en Opg. (9.klasse)

12. maj 2008 af Mariecph (Slettet)
Hejsaa
Kan i hjælpe mig med den her opgave:

1/2 liters flaske saftevand koster 14,75 kr

Hvor mange liter saftevand kan der fremstilles, når blandingsforholdet skal være 1:9


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af hanzai (Slettet)

1/2 * 9 = 4,5 liter??


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af cob (Slettet)

#1 For hver 1/2 liter skal den blandes op med 9 x 1/2 liter. Er resultatet så ikke 5 liter???

Svar #3
12. maj 2008 af Mariecph (Slettet)

Kan du forklare hvorfor det skal gøres sån? jeg er elendig til mat.

Svar #4
12. maj 2008 af Mariecph (Slettet)

taak

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Når man blander 1 liter saft, får man det 9 gange saftevand, og da man har 0,5 liter at gøre godt med, må det som der allerede er skrevet komme 0,5L*9=4,5L saftevand.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af Danielras (Slettet)

Vil nu mene at #2 har ret. Saftevandet laves af 1 del saft og 9 dele vand dvs. samlet 10 dele * 0.5L = 5L.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af cob (Slettet)

#6. Mange tak, var bange for at jeg skulle overveje at blive væk fra mat a eksamen på onsdag:-)

Skriv et svar til: Hjælp til en Opg. (9.klasse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.