Matematik

potensregneregel

12. maj 2008 af denniswp (Slettet)
Hvordan ville i løse dette:

9^(3/2) + 8^(2/3)

hmm, kan ikke rigtig finde ud af hvilke regneregler jeg her kan benytte

// Dennis P

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

x^((a+b)/c) = x^(a/c)*x^(b/c)

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Så altså.. Del dem op til potenser du lettere kan regne med :o) Som f.eks. 9^(1/2), der er lig med 3..

Svar #3
12. maj 2008 af denniswp (Slettet)

#1 --- Det du har skrevet det passer ikke??? Har tjekket efter.

#2 --- det forstår jeg ikke????

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Hmm..

Eksempel:

9^((1+1)/2) = 9^(2/2) = 9...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af mathon

9^(3/2) + 8^(2/3) = (3^2)^(3/2) + (2^3)^(2/3) = (3^(2*(3/2)) + (2^(3*(2/3)) = (3^3) + (2^2) = 27 + 4 = 31

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af mathon

benyttet
er
(a^n)^p = a^(n*p)

Skriv et svar til: potensregneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.