Matematik

andengradsligning

13. september 2004 af oreo48 (Slettet)
Hejsa.
Jeg har en ligning der skal loeses som siger...
3x^2 + 6x -5 =0
Jeg maa ikke bare bruge loesningen af diskriminanten...kan nogen hjaelpe, jeg har fuldstaendig glemt det.

Paa forhaand tak.

Oreo.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2004 af Damon (Slettet)

d = b^2 - 4ac = 6^2 - 4*3*(-5) = 36 + 60 = 96

rødder: x= (-b +/- d^½)/(2*a) = -6 +/1 96^½)/(2*3) = (-6 +/- 9,80)/6 <=> x = -2,63 eller x = 0,63


Det du skriver med sikriminanten forstår jeg som du ikke må aflevere den som resultat. Er det helt ved siden af?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2004 af frodo (Slettet)

Forstår heller ikke det med diskriminanten. Sådan gør man jo.

Men ellers, så følg et bevis i din bog, hvor a,b,c bare er rigtige tal.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2004 af Feel (Slettet)

100% procent enig med #1
MAN SKAL BRUGE d= b^2 - 4ac til løsning af andengradslligninger!

Svar #4
13. september 2004 af oreo48 (Slettet)

Det som min laerer gerne vil have er at jeg skal skrive ned linje for linje hvad der sker med denne ligning...
3x^2 + 6x - 5 =0
maaske saaledes...ved bare ikke om det er rigtig....???
3(x^2 + 2x) = 5

(x^2 + 2x) = 5/3

osv...

Men jeg kan ikke faa det rigtige svar...

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2004 af Lurch (Slettet)

(x^2 + 2x) = 5/3
(x + 1)^2 - 1 = 5/3
(x + 1)^2 = 5/3 + 1
(x + 1)^2 = 5/3 + 1
x + 1 = + - kvrd(8/3)
x = -1 + - kvrd(8/3)

Du kan lave den omskrivning, men det er nøjagtig den samme måde man har udledt løsningsformlen for 2. gradslign. og derved diskriminant. Så det er i princippet det samme.

Metoden hedder i øvrigt completing the square

Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.