Matematik
Tangent
13. maj 2008 af
Dansemusennico (Slettet)
En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx = (x^2 + y^2)/(1 + y^2)
og grafen for f går igennem punktet P(2,1).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P.
Håber nogen kan hjælpe med en metode :-)
dy/dx = (x^2 + y^2)/(1 + y^2)
og grafen for f går igennem punktet P(2,1).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P.
Håber nogen kan hjælpe med en metode :-)
Svar #1
13. maj 2008 af mathon
f'(x,y) = (x^2 + y^2)/(1 + y^2)
f'(2,1) = (2^2 + 1^2)/(1 + 1^2) = (4 + 1)/(1 + 1) = 5/2 = 2,5
en ligning for tangenten til grafen for f i P:
y-1 = 2,5(x-2)
f'(2,1) = (2^2 + 1^2)/(1 + 1^2) = (4 + 1)/(1 + 1) = 5/2 = 2,5
en ligning for tangenten til grafen for f i P:
y-1 = 2,5(x-2)
Svar #2
13. maj 2008 af Dansemusennico (Slettet)
Okay - så man skal ikke bestemme f(Xo), men blot indsætte punktet eller hvordan?
Skriv et svar til: Tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
