Matematik
Skæring
13. maj 2008 af
hamderdenanden3 (Slettet)
Hvordan undersøger jeg om et plan er tangeltplant til en kugle i rummet?
Kugle: x²-2x+y²-4y+z²+6z=22
Plan : 2x-4y+4z-18=0
På forhånd tak
Kugle: x²-2x+y²-4y+z²+6z=22
Plan : 2x-4y+4z-18=0
På forhånd tak
Svar #1
13. maj 2008 af mathon
1) find kuglen centrum og radius
2) undersøg om kuglecentrets afstand fra planen er præcis lig med radius
2) undersøg om kuglecentrets afstand fra planen er præcis lig med radius
Svar #3
13. maj 2008 af hamderdenanden3 (Slettet)
Arhh takker.
C(1,2,-3) og radius er 6
Bruger afstandformlen og sammenligner med radius.
Den er faktisk tangentplan :D
C(1,2,-3) og radius er 6
Bruger afstandformlen og sammenligner med radius.
Den er faktisk tangentplan :D
Skriv et svar til: Skæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
