Engelsk
Engelske vendinger, sayings og andet blær! ;)
14. maj 2008 af
cherrytomato (Slettet)
Hej:)
Jeg laver denne tråd så vi kan dele rigtige engelske vendinger, ordsprog eller andet blær man kan pynte sin stil med på fredag til eksamen:)
Håber på at se mange svar..
og pøj pøj til alle på fredag! :o)
Jeg laver denne tråd så vi kan dele rigtige engelske vendinger, ordsprog eller andet blær man kan pynte sin stil med på fredag til eksamen:)
Håber på at se mange svar..
og pøj pøj til alle på fredag! :o)
Svar #1
14. maj 2008 af Rochester (Slettet)
Her er lidt jeg har lavet i forbindelse med en oversættelsesopgave:
the last straw to break the camel's back = dråben der får bægret til at flyde over
in for a penny, in for a pound = har man sagt A må man også sige B
don't put all your eggs in one basket = man skal ikke sætte alt på ét bræt
a brd in the hand is worth two in the bus = en fugl i hånden er bedre end ti på taget
all's well that ends well = når enden er god er alting godt
don't judge a book by its cover = man skal ikke skue hunden på hårene
kill two birds with one stone = slå to fluer med ét smæk
every dog has his day = alle oplever et øjebliks berømmelse
experience is the best teacher = man lærer af sine erfaringer
game is not worth the candle = det er ikke indsatsen værd
haste makes waste = hastværk er lastværk
hitch your waggon to a star = sæt dine mål højt
little strokes fell great oaks = mange bække små gør en stor å
misery loves company = en ulykke kommer sjældent alene
old soldiers never die; they only fade away = gammel kærlighed ruster ikke
you can’t make an omelet without breaking eggs = man må lide for skønheden
let sleeping dogs lie = lad fortiden ligge
spare the rod and spoil the child = den man elsker tugter man
the last straw to break the camel's back = dråben der får bægret til at flyde over
in for a penny, in for a pound = har man sagt A må man også sige B
don't put all your eggs in one basket = man skal ikke sætte alt på ét bræt
a brd in the hand is worth two in the bus = en fugl i hånden er bedre end ti på taget
all's well that ends well = når enden er god er alting godt
don't judge a book by its cover = man skal ikke skue hunden på hårene
kill two birds with one stone = slå to fluer med ét smæk
every dog has his day = alle oplever et øjebliks berømmelse
experience is the best teacher = man lærer af sine erfaringer
game is not worth the candle = det er ikke indsatsen værd
haste makes waste = hastværk er lastværk
hitch your waggon to a star = sæt dine mål højt
little strokes fell great oaks = mange bække små gør en stor å
misery loves company = en ulykke kommer sjældent alene
old soldiers never die; they only fade away = gammel kærlighed ruster ikke
you can’t make an omelet without breaking eggs = man må lide for skønheden
let sleeping dogs lie = lad fortiden ligge
spare the rod and spoil the child = den man elsker tugter man
Svar #3
20. juni 2012 af anjaa (Slettet)
Findes der et engelsk udtryk for "man kan ikke løbe fra den man er"/"man kan ikke løbe fra sine rødder" ?
Skriv et svar til: Engelske vendinger, sayings og andet blær! ;)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
