Matematik

andengradspolynomium

14. september 2004 af kbkl (Slettet)
Jeg kan ikke finde noget info i min matematikbog, omkring betydningen af C og B i følgende formel: f(x)=ax^2+bx+c. Jeg har allerede fundet info om A og D.

Hvor kan jeg finde den manglende info?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2004 af Damon (Slettet)

Hvad skal de store bogstaver betyde? Og hvis du med de store bogstaver mener de små, hvad er så d/D?

Svar #2
14. september 2004 af kbkl (Slettet)

Der skulle self. have stået at jeg mangler info omkring betydningen af c og b.

D er jo diskriminanten.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2004 af Jensus (Slettet)

Det er heller ikke let at finde, nu har jeg både gloet Teknisk Matematik igennem, og Matematisk Leksikon. Har du en konkret opgave du skal have løst, eller er det bare for forståelsens skyld du spørger? :)

Svar #4
14. september 2004 af kbkl (Slettet)

Nej... Det er bare til teorien i et HTX-matematikprojekt

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2004 af frodo (Slettet)

c er skæringen med y-aksen(f(0)=c)
mens b vist nok har noget med placeringen af grafen..

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2004 af starF (Slettet)

Hint: tegn 2.gradspoly med forskellige værdier af b i samme koordinatsystem f.eks. vha. af lommeregner, så er dit spørgsmål løst.

Svar #7
14. september 2004 af kbkl (Slettet)

starF <- Prøver jeg da lige

Svar #8
14. september 2004 af kbkl (Slettet)

Kan det passe den så giver bredden på parablen, for jo højere min b-værdi er, des bredere er parablen.

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2004 af frodo (Slettet)

har du så konstant a-værdi?
Mener nemlig at det er a, der bestemmer bredden.

Svar #10
14. september 2004 af kbkl (Slettet)

Nej, gør den vidst ikke alligevel.

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2004 af Lurch (Slettet)

du kan se hvordan parablen forskydes ved at kigge på toppunktet
(-b/2a , (b^2-4ac)/4a)

mener kun det er a der styrer bredden


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. juni 2007 af JULIE89 (Slettet)

jeg mener at c er skæringen med y-aksen.

Jeg leder efter samme svar, om hvad b er

Jeg mener det er noget med, at det er hældningen af tagenten skæring med y-aksen, eller sådan noget i den stil . Nogen der ved det??

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. juni 2007 af blackduck (Slettet)

#12

Det er rigtigt nok. f(x)=ax^2+bx+c medfører at f'(x)=2ax+b. Sætter vi nu x=0 fås f'(0)=b.

Altså er b-værdien hældningen af grafen ved dens skæringspunkt med y-aksen.

Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.