Matematik

Ligning for parabler

16. marts 2003 af Xabbu (Slettet)
Jeg står og skal til terminsprøve i mat. og det eneste jeg egentlig er lidt usikker ved, det er hvordan man finder en ligning for en parabel hvor man fx kender nogle af punkterne. Håber der er nogen der vil prøve at forklare det...

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg har da en matematikbog hvor det står i... men skal lige vide hvilket niveau det er :-D skriv lige til mig hvis du skal have de formaler jeg har i bogen-....

Svar #2
16. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

Jeg har på b-niveau og kan ikke finde noget i mine bøger. Du må gerne skrive dem du har.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2003 af Jean

Øhm du ved at forskriften for en parabel er

f(x) = ax^2 + bx + c

Hvis du har tre punkter kan du løse tre ligninger med tre ubekendte (a, b, c)


Svar #4
16. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

hvordan det ? Hvis jeg har punktet (-1,1) og (2,0) bare som eksempel, hvad gør man så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2003 af Jean

Hvis det er det eneste du har er det ikke nok til at bestemme parablens ligning.

Svar #6
16. marts 2003 af Xabbu (Slettet)

så hvis man har et punkt mere. ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2003 af Jean

Det vil jo svare til at du skal løse ligningssystemet.

a - b + c = 1
4a + 2b + c = 0

Man kan vise at dette ligningssystem er konsistent og da antallet af ligninger er mindre en antallet af variable er der unendelig mange løsninger.

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2003 af Jean

Tja så skal du vel løse det tilsvarende problem, tre lineære ligninger med tre ubekendte. På ren gymnasievis gøres dette vel vha. substituion.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2003 af Jean

Men så vidt jeg husker får man sædvanligvis nogle oplysninger om c (skæringen med y aksen) så man kun skal løse to ligninger med to ubekendte.

Skriv et svar til: Ligning for parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.