Fysik

radioaktivitet

20. maj 2008 af SIE2 (Slettet)
hvordan beregner man hvor mange gram radium der er tilbage efter hundrede år, når halvveringstiden er 1602 år?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2008 af mathon

m(t) = mo*(1/2)^(t/1602) = mo*[(1/2)^(1/1602)]^t = mo*0,999567^t
dvs.
m(t) = mo*0,999567^t, når tiden regnes i år
hvoraf
m(100) = mo*0,999567^100 = mo*0,957655 = 95,7655% af begyndelsesmassen mo, som
du ikke har oplyst.

Svar #2
20. maj 2008 af SIE2 (Slettet)

ups den er 10 microgram

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2008 af mathon

anvendt er

a^n*p = (a^n)^p = (a^p)^n
og
dermed
a^(n/p) = a^((1/p)*n) = [a^(1/p)]^n

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2008 af mathon

m(100) = (10 µg)*0,999567^100 = (10 µg)*0,957655 = 9,5766 µg

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2008 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=471857

Skriv et svar til: radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.