Matematik
potensfunktioner og logaritmer
21. maj 2008 af
jwan20 (Slettet)
har fået af vide og gør rede for potensfunktioner f(x)=b*x^a
og skal komme ind på regneregler for logaritmer
spørgsmålet er hvad har logaritmer har med potensfunktioner og gør
el. hvad er det der bliver forventet at man kommer ind på
håber nogle der geder og hjælpe. det er en eksamensspørgsmål til mundtlig prøven
og skal komme ind på regneregler for logaritmer
spørgsmålet er hvad har logaritmer har med potensfunktioner og gør
el. hvad er det der bliver forventet at man kommer ind på
håber nogle der geder og hjælpe. det er en eksamensspørgsmål til mundtlig prøven
Svar #1
21. maj 2008 af dnadan (Slettet)
hint: hvordan beregnes konstanter i den potensiellefunktionen igennem to punkter?
Svar #2
24. maj 2008 af mathon
...og
y = b*x^a
samt
log(y) = log(b*x^a) = log(x^a) + log(b) = a*log(x) + log(b)
og
dermed
log(y2) = a*log(x2) + log(b)
log(y1) = a*log(x1) + log(b), som
når
ligningerne subtraheres
giver
log(y2)-log(y1) = a*(log(x2)-log(x1))
evt.
på formen
a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
y = b*x^a
samt
log(y) = log(b*x^a) = log(x^a) + log(b) = a*log(x) + log(b)
og
dermed
log(y2) = a*log(x2) + log(b)
log(y1) = a*log(x1) + log(b), som
når
ligningerne subtraheres
giver
log(y2)-log(y1) = a*(log(x2)-log(x1))
evt.
på formen
a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1))
Skriv et svar til: potensfunktioner og logaritmer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
