Matematik

Er du klog?

15. september 2004 af Moderatoren
Okay.... F1 og F2 er stamfunktioner til f(x)=1/3 -3
Desuden gælder at F1(1)=2, og at grafen for F2 har linjen med ligning y=-2x+1 som tangent. Bestem F1 og F2

Jeg har fundet F1 til at være: lnx-3x+5
Men jeg kan ikke finde F2... Nogen der kan hjælpe mig??

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

F(x)=-(8/3)x+k

F1 findes:

F1(1)=2
<=>
-(8/3)*1+k=2
<=>
k=2+(8/3)
<=>
k=14/3

d.v.s. F1(x)=-(8/3)x+14/3

F2 findes:

Løs F'(x)=-2

Udregn y´s funktionsværdi med x-værdien fra ligningen F'(x)=-2.

Nu løser du

F(x)=y (du indsætter dine to fundne værdier og isolerer k)



Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

Altså, hvis F'(x)=-2 giver løsningen x=5 og x=5: y=-2*5+1=-9, skal du løse F(5)=-9 og isolere k.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Det beviser intet, Samuel.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

Hvad beviser intet?!?!

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Jf. titlen på Jeppes indlæg.

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

Kære ven, nu må du ikke forveksle klogskab med intelligens.

Modsat visse andre (åhhh), behøver jeg ikke bekræftelse gennem andre af mine evner. Jeg kender dem udemærket.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Samuel, Samuel, Samuel (indsæt flere efter behov).

Var jeg ilden, var du den korte lunte.

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

:D

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2004 af Feel (Slettet)

#0 hvordan definere du klog?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2004 af Feel (Slettet)

Jeg mener ikke at den opgave du stiller har noget med at være klog at gøre!

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

#10: Selvfølgelig har den det...

Svar #12
15. september 2004 af Moderatoren

Nej, men en ven sagde hvad er skulle skrive...

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2004 af Damon (Slettet)

Jeppe mener vel at man er klog, hvis man er klogere/mere intelligent end han er og kan løse opgaven, hvilket han ikke kan.

Svar #14
15. september 2004 af Moderatoren

Netop Damon!

Samuel... Forstår ikke dette:
F(x)=-(8/3)x+k

F1 findes:

F1(1)=2
<=>
-(8/3)*1+k=2
<=>
k=2+(8/3)
<=>
k=14/3

d.v.s. F1(x)=-(8/3)x+14/3

Mener da helt klart, at mit eget er korrekt...

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

#14:

f(x)=1/3 -3

Hvad er en stamf. til 1/3?

Det er (1/3)x.

Hvad er en stamf. til -3?

Det er -3x.

Så tilføjes konstanten k.

D.v.s., F(x)=(1/3)x-3x+k=-(8/3)x+k

Dit er ikke rigtigt (desværre), tro mig.

Brugbart svar (0)

Svar #16
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

Derefter skal du så finde for hvilke k-værdi, der gælder, at F1(1)=2...

Svar #17
15. september 2004 af Moderatoren

Hmm har skrevet forkert.... sorry

Skulle lyde f(x)=1/x - 3

Også er stamfunktionen: lnx-3x+k ikke?

F1(1)=ln(1)-3(1)=-3
Så da F1(1) skal være =2 må k være = 5

Også giver facit: lnx-3x+5

Brugbart svar (0)

Svar #18
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

Ja, ok - så er det sikkert rigtigt..

Svar #19
15. september 2004 af Moderatoren

Nemlig..

Også skal jeg gøre dette
F2 findes:

Løs F'(x)=-2

Udregn y´s funktionsværdi med x-værdien fra ligningen F'(x)=-2.

Nu løser du

F(x)=y (du indsætter dine to fundne værdier og isolerer k)

?

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. september 2004 af Samuel (Slettet)

ja...

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.