Matematik
diskriminant
22. maj 2008 af
Mette12 (Slettet)
Hej
Jeg er igang med at kigge på bevisen for diskriminantformlen, men jeg forstår det ikke helt:
http://peecee.dk/upload/view/115305
Håber i kan hjælpe, det haster
Mange tak
Jeg er igang med at kigge på bevisen for diskriminantformlen, men jeg forstår det ikke helt:
http://peecee.dk/upload/view/115305
Håber i kan hjælpe, det haster
Mange tak
Svar #1
22. maj 2008 af Isomorphician
Hvis vi regner lidt baglæns får vi:
(2ax + b)^2 =
(2ax + b)(2ax + b) =
4a^2x^2 + 2abx + 2abx + b^2
Nu står der:
(2ax + b)^2 = b^2 - 4ac <=>
2ax + b = ± kvrod(b^2 - 4ac) <=>
2ax = - b ± kvrod(b^2 - 4ac) <=>
x = (- b ± kvrod(b^2 - 4ac))/2a
(2ax + b)^2 =
(2ax + b)(2ax + b) =
4a^2x^2 + 2abx + 2abx + b^2
Nu står der:
(2ax + b)^2 = b^2 - 4ac <=>
2ax + b = ± kvrod(b^2 - 4ac) <=>
2ax = - b ± kvrod(b^2 - 4ac) <=>
x = (- b ± kvrod(b^2 - 4ac))/2a
Skriv et svar til: diskriminant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
