Matematik
Diskriminanten :/
22. maj 2008 af
Mette12 (Slettet)
Hej
Jeg forstår ikke helt det her:
4a^2x^2 + 2abx + 2abx + b^2
=
(2ax + b)(2ax + b)
=
(2ax + b)^2
Jeg forstår ikke hvordan den 1. linje bliver til den 2.
Altså 4a^2 og x^2 er jo sat i hver parentes som - (2ax)
og b^2 er også sat i hver deres parentes som der står (2ax+b),
men det jeg ikke forstår hvor bliver 2abx + 2abx af i den anden linje
Jeg forstår ikke helt det her:
4a^2x^2 + 2abx + 2abx + b^2
=
(2ax + b)(2ax + b)
=
(2ax + b)^2
Jeg forstår ikke hvordan den 1. linje bliver til den 2.
Altså 4a^2 og x^2 er jo sat i hver parentes som - (2ax)
og b^2 er også sat i hver deres parentes som der står (2ax+b),
men det jeg ikke forstår hvor bliver 2abx + 2abx af i den anden linje
Svar #1
22. maj 2008 af Isomorphician
(a+b)*(a+b) = a^2 + b^2 + 2ab
Prøv at sammenligne dét med udtrykket i #0
Prøv at sammenligne dét med udtrykket i #0
Svar #2
22. maj 2008 af Mette12 (Slettet)
Nåå så man bruger kvadratsætningerne.
ifølge særningen er det så
a^2=4a^2x^2
b^2=b^2
2ab=2abx
men så mangler der jo stadig den anden 2abx
ifølge særningen er det så
a^2=4a^2x^2
b^2=b^2
2ab=2abx
men så mangler der jo stadig den anden 2abx
Svar #3
22. maj 2008 af Isomorphician
(2ax + b)*(2ax + b) =
(2ax*2ax) + (2ax*b) + (b*2ax) + (b*b) =
4a²x² + 2abx + 2abx + b² =
4a²x² + 4abx + b²
(2ax*2ax) + (2ax*b) + (b*2ax) + (b*b) =
4a²x² + 2abx + 2abx + b² =
4a²x² + 4abx + b²
Skriv et svar til: Diskriminanten :/
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
