Matematik

diskriminanteb (bevis)

22. maj 2008 af Ole91 (Slettet)
Hej

Jeg kan ikke helt forstå hvordan man kommer fra:

4a^2 x^2+4abx+b^2=d

til

(2ax+b)^2=d

Nogen som kan hjælpe?
TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2008 af HenrietteB (Slettet)

mener du ikke 4ax^2, for så er det bare at gange parentesen ud også får du det ovenstående

Svar #2
22. maj 2008 af Ole91 (Slettet)

Nej, i min bog står der: 4a^2(gange)x^+4abx+b^2=d

så står der i denne ligning er venstre side, kvardratet på en to ledetstørrelse nemmelig (2ax+b)^2=d


Svar #3
22. maj 2008 af Ole91 (Slettet)

ups mente: 4a^2(gange)x^2+4abx+b^2=d

Svar #4
22. maj 2008 af Ole91 (Slettet)

anybody :S :S

Svar #5
22. maj 2008 af Ole91 (Slettet)

slet ingen der ved noget om det???

hjææælp skal til eksamen imorgen :S :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2008 af Rochester (Slettet)

4a^2*x^2 + 4abx + b^2 = d

(2ax)^2 + (b)^2 + 2(2ax)(b) = d

Sammenhold med kvadratsætningen (a+b)^2 = a^2 + b^2 + 2ab.

Skriv et svar til: diskriminanteb (bevis)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.