Fysik
Tryk - Hjælp til enhed
23. maj 2008 af
cocioano (Slettet)
Hej.
Har en opgave der lyder:
I en trykflaske med flaskegas er trykket 2,0 atm ved temperaturen 21 celcius grader (294 K)
a) Udregn værdien af a i Charles' lov (p = a * T) for gassen i trykflasken. Husk enheder på alle størrelser, også a.
Når jeg stiller den op ser den således ud:
2 atm = a * 294 K
Men hvilken enhed bliver a? kan jeg simpelthen ikke finde ud af.
tak:)
Har en opgave der lyder:
I en trykflaske med flaskegas er trykket 2,0 atm ved temperaturen 21 celcius grader (294 K)
a) Udregn værdien af a i Charles' lov (p = a * T) for gassen i trykflasken. Husk enheder på alle størrelser, også a.
Når jeg stiller den op ser den således ud:
2 atm = a * 294 K
Men hvilken enhed bliver a? kan jeg simpelthen ikke finde ud af.
tak:)
Svar #2
23. maj 2008 af mathon
i overensstemmelse med
p = (n*R/V)*T,
og
p = a*T
dvs.[a] [n*R/V], som når
enheden
(atm*liter)/(mol*K) benyttes for R
giver
[n*R/V] = [mol*(atm*liter/(mol*K))/L] = atm/K
p = (n*R/V)*T,
og
p = a*T
dvs.[a] [n*R/V], som når
enheden
(atm*liter)/(mol*K) benyttes for R
giver
[n*R/V] = [mol*(atm*liter/(mol*K))/L] = atm/K
Svar #5
23. maj 2008 af cocioano (Slettet)
Forstår ikke helt de 3 sidste indlæg, men mange tak!
Går ud fra, at fra #1 at den kommer til at se således ud:
2 atm = a * 294 K
2 atm / 294 K = a
a = 0,0068 [atm/K] ?
Troede bare at det ville give en bestem enhed.
Altså som f.eks. pascal, som er det samme som Newton/m^2 hvis du forstå? Altså at den var en enhed fra 2 andre enheder :S. .. :D men taK!
Går ud fra, at fra #1 at den kommer til at se således ud:
2 atm = a * 294 K
2 atm / 294 K = a
a = 0,0068 [atm/K] ?
Troede bare at det ville give en bestem enhed.
Altså som f.eks. pascal, som er det samme som Newton/m^2 hvis du forstå? Altså at den var en enhed fra 2 andre enheder :S. .. :D men taK!
Skriv et svar til: Tryk - Hjælp til enhed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
