Debat

det uopnåeligt?

23. maj 2008 af hollak (Slettet)
Hvad mens der med at når vi konstant bliver konfronteret med det urealistiske og idealerne, så bliver det pludselig normen?

Og har idræt overhovedet nogen som helst rolle af kropsidealderne idag? nok ikke som så meget idag som før i tiden. idag har kvinderne jo den tendens til at lægge sig under kniven for at få den perfekte kvindekrop, ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2008 af Shais

Kan ikke umiddelbart svare på dine spørgsmål, vil gerne råde dig til at omformulere dit første spørgsmål, da det ikke helt er forståeligt :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2008 af CoSMoS

Der kan vel fx hentydes til at Hollywood og modebranchen eksponerer et sygeligt kropsideal som på bizar vis bliver anset for ideelt - jeg kan desværre ikke finde nogen kilde på det, men jeg læste engang et eller andet med at at hvis en kvinde så ud som mænd sagde deres drømmekvinde skulle se ud, ville hun være tilbøjelig til at få rygskade; idealbilledet var nemlig store bryster, tynd, og lav. Det var vidst nogle biologistuderende der havde beregnet det, det er en detalje, pointen er at vi er blevet vant til at forgude noget sygeligt.
(At jeg ikke tror på at fyre generelt anskuer det sådan er en anden sag, at virkeligheden nok er ganske mere nuanceret må man dog i hvert fald håbe på.)

Tjah, idealet er vel stadig at man er rimelig fit, om man så er mand eller kvinde? Det vil jeg da umiddelbart mene. Men agenda-sættende er idrætsområdet vel ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2008 af mathon

"Hvad mens der med at når vi konstant bliver konfronteret med det urealistiske og idealerne, så bliver det pludselig normen? "

kunne det være

"når vi konstant bliver konfronteret med de næsten utopiske idealer, så bliver det pludselig normen med alle midler at efterstræbe noget nær opnåelsen/indfrielsen af dem" ???

Svar #4
24. maj 2008 af hollak (Slettet)

Har idrætten haft en lige så stor betydning som medierne ved fremkomsten af den perfekte krop? Jeg har bla. kigget på nogle tal der viser, at (især kvinder)ikke længere dyrker så idræt som før i tiden, men skyldes det, plastik-operation?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2008 af CoSMoS

#4 - er fitness med i den statistik? Altså er det talt med som idræt? Hvis nej, er det vel et plausibelt bud på hvorfor der er færre der dyrker idræt, hvis målet er at realisere nogle krops-idealer.

Mht. plastiske operationer er der flere og flere der får det, men det er vel stadig et temmeligt markant mindretal, og stadig på ingen måde normen.

Svar #6
24. maj 2008 af hollak (Slettet)

#5 ja, der er tale om fitness...-man dyrker ikke længere idræt for at få den perfekte krop, men man dyrker det idag fordi det måske er blevet et kulturelt krav.

Skriv et svar til: det uopnåeligt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.