Dansk

Hjælp! Mundtlige eksamen

24. maj 2008 af monafona (Slettet)
jeg er en af de mindre heldige elever, som skal op til mundtlige dansk, og det sker allerede på mandag, og jeg tør næsten ikke begynde at søge på nettet efter al muligt af frygt for at jeg begynder at tro at jeg mangler at ''vide'' meget mere endnu om fx de litterære perioder osv.(jeg har gennemgået næsten alt men jeg kan ikke huske det hele i hovedet)

Men dansk har hellere aldrig været min stærke side, så spørgsmålet er om der er nogen herinde der kan give gode råd til selve eksiminationen; Hvordan man skal gribe det hele an osv?



Mange tak på forhånd:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2008 af wupti-ani (Slettet)

Først og fremmest syntes jeg, at du burde ligge angsten for søgning på hylden (u know). Det er jo bedre at stresse med de forsk. perioder nu, end at du til selve eksamen fortryder at du ikke har læst/søgt noget mere på nettet om det du trækker af emne :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2008 af bøgh45 (Slettet)

En god begyndelse er i hvert fald at indlede med en kort dispostion for hvad du vil sige. Bagefter ville jeg fortælle hvad teksten handler om - ikke gå alt for meget i dybden lige med det samme. Efter det kan du så begynde at analysere selve teksten og bruge nogle danskfaglige termer, hvis det nu var et digt ellers måske noget med selve sproget, hvis det er en novelle eller noget sagprosa. Du kunne meget vel lave et (eller flere) nedslag i teksten. Så noget om den litterære periode som du selv nævner og så finde nogle kendetegn i den trukne tekst f.eks. hvis det er en minimalistisk tekst, så er der måske tale om lidt "isbjergsteori", hvor man bliver nødt til at læse mellem linjerne osv osv.

Husk: du meget gerne må tage initiativ til noget nyt. snak snak og snak.

Held og lykke ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2008 af cocioano (Slettet)

Du skal absolut ikke være angst for at søge. Find alt det du kan omkring de forskellige tider. Ta' så notater omkring de vigtigste ting i perioden, eller dem som DU vil fremhæve. Find nogle ting som f.eks. hvis jeg tænker romantikken, så tænker jeg idyllisk, harmonisk, frodige skove og når jeg ser de ord, så får jeg hurtigt en masse ind i hovedet omkring at dette var sådan det blev opstillet, men i virkelig var det ikke helt sådan pga., at det var en tid hvor Danmark var i rigtig dårlig økonomisk stand.

Det jeg mener med dette, er at du skal finde nogen redegørelses ting som du kan huske, og når du ser dem, skal du med det samme kunne analysere (Hvorfor malede kunstnerne sådan?!?! f.eks.)

En anden god ting er lige at huske 1 eller 2 forfattere fra tidsperioderne, som du lige kan nævne lidt om også tillægge dem den tid de var i, ved at forklare om dem og få det til at passe ind i perioden.

Håber det hjalp lidt, sådan kan jeg hvertfald bedst huske tingene med min meget dårlige hukommelse, så lige et par notat ord også køre bølgen :)

God eksamen

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2008 af cocioano (Slettet)

Undskyld, læste ikke lige "til selve eksiminationen", men nu fik du lige råd til at læse op til. Men er fuldstændig enig med #2, især vigtigt at du styre showet derinde. Hvis læreren eller censoren ikke har sagt noget, så er det oftest gået godt ;)

Svar #5
25. maj 2008 af monafona (Slettet)

Tak for jeres gode råd, jeg tager dem til mig:D Angsten for selve eksamen skal bare væk, også skal det hele jo nok gå.

Skriv et svar til: Hjælp! Mundtlige eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.