Matematik
Årsprøve, HASTER!!!!!!!
25. maj 2008 af
xSweetheart (Slettet)
Nogen der vil hjælpe med følgende:
- Du skal redegøre for ensvinklede trekanter, samt udlede formler til beregning af sider og vinkler i en retvinklet trekant.
- Du skal redegøre for formler til beregning af vinkler og sider i vilkårlige trekanter. Du skal bevise sinus eller cosinusrelationerne.
- Du skal forklare, hvordan man løser ligningerne y = ax + b , y = b * a^x og y = b * x^a med hensyn til x. Giv eksempler på andre typer af ligninger, og hvordan man løser dem.
- Du skal redegøre for karakteristiske egenskaber ved den lineære funktion y = ax + b og dens graf, herunder betydningen af de indgående størrelser a og b, og hvordan forskriften findes ud fra to punkter.
- Du skal redegøre for karakteristiske egenskaber ved eksponentialfunktionen y = b * a^x og dens graf, herunder betydningen af de indgående størrelser a og b, og hvordan forskriften findes ud fra to punkter.
- Du skal redegøre for karakteristiske egenskaber ved potensfunktionen y = b * x^a og dens graf, herunder betydningen af de indgående størrelser a og b, og hvordan forskriften findes ud fra to punkter.
- Du skal redegøre for de karakteristiske egenskaber for de tre typer af vækst; lineær vækst, eksponentiel vækst og potensvækst, og give konkrete eksempler på de tre væksttyper.
Specielt ønskes beviset for den karakteristiske egenskab ved lineær vækst.
- Du skal redegøre for de karakteristiske egenskaber for eksponentiel vækst, herunder skal begreberne vækstrate og fremskrivningsfaktor inddrages. Desuden ønskes en beskrivelse af begreberne fordobling og halvering i forbindelse med eksponentiel vækst.
- Du skal redegøre for de karakteristiske egenskaber for de tre typer af vækst; lineær vækst, eksponentiel vækst og potensvækst, og give konkrete eksempler på de tre væksttyper.
Specielt ønskes beviset for den karakteristiske egenskab ved potensvækst.
- Du skal redegøre for lineær vækst og eksponentiel vækst, herunder hvordan de to forskellige vækstformer kan afsløres i et sæt af data, samt bestemmelse af deres forskrifter. Du skal tage udgangspunkt i konkrete eksempler.
- Du skal redegøre for andengradspolynomiets graf, toppunkt og rødder.
- Du skal redegøre for andengradspolynomiets graf og bevise diskriminantformlen.
- Gør for et grupperet observationssæt rede for intervalfrekvens, kumuleret frekvens, histogram, sumkurve og kvartilsæt.
Du må gerne tage udgangspunkt i et eksempel.
- Gør for et ugrupperet observationssæt rede for frekvens, stolpediagram, middeltal og boksplot.
Du må gerne tage udgangspunkt i et eksempel.
Bare nogen af dem i det mindste....håber virkelig nogen vil hjælpe ;( ....
- Du skal redegøre for ensvinklede trekanter, samt udlede formler til beregning af sider og vinkler i en retvinklet trekant.
- Du skal redegøre for formler til beregning af vinkler og sider i vilkårlige trekanter. Du skal bevise sinus eller cosinusrelationerne.
- Du skal forklare, hvordan man løser ligningerne y = ax + b , y = b * a^x og y = b * x^a med hensyn til x. Giv eksempler på andre typer af ligninger, og hvordan man løser dem.
- Du skal redegøre for karakteristiske egenskaber ved den lineære funktion y = ax + b og dens graf, herunder betydningen af de indgående størrelser a og b, og hvordan forskriften findes ud fra to punkter.
- Du skal redegøre for karakteristiske egenskaber ved eksponentialfunktionen y = b * a^x og dens graf, herunder betydningen af de indgående størrelser a og b, og hvordan forskriften findes ud fra to punkter.
- Du skal redegøre for karakteristiske egenskaber ved potensfunktionen y = b * x^a og dens graf, herunder betydningen af de indgående størrelser a og b, og hvordan forskriften findes ud fra to punkter.
- Du skal redegøre for de karakteristiske egenskaber for de tre typer af vækst; lineær vækst, eksponentiel vækst og potensvækst, og give konkrete eksempler på de tre væksttyper.
Specielt ønskes beviset for den karakteristiske egenskab ved lineær vækst.
- Du skal redegøre for de karakteristiske egenskaber for eksponentiel vækst, herunder skal begreberne vækstrate og fremskrivningsfaktor inddrages. Desuden ønskes en beskrivelse af begreberne fordobling og halvering i forbindelse med eksponentiel vækst.
- Du skal redegøre for de karakteristiske egenskaber for de tre typer af vækst; lineær vækst, eksponentiel vækst og potensvækst, og give konkrete eksempler på de tre væksttyper.
Specielt ønskes beviset for den karakteristiske egenskab ved potensvækst.
- Du skal redegøre for lineær vækst og eksponentiel vækst, herunder hvordan de to forskellige vækstformer kan afsløres i et sæt af data, samt bestemmelse af deres forskrifter. Du skal tage udgangspunkt i konkrete eksempler.
- Du skal redegøre for andengradspolynomiets graf, toppunkt og rødder.
- Du skal redegøre for andengradspolynomiets graf og bevise diskriminantformlen.
- Gør for et grupperet observationssæt rede for intervalfrekvens, kumuleret frekvens, histogram, sumkurve og kvartilsæt.
Du må gerne tage udgangspunkt i et eksempel.
- Gør for et ugrupperet observationssæt rede for frekvens, stolpediagram, middeltal og boksplot.
Du må gerne tage udgangspunkt i et eksempel.
Bare nogen af dem i det mindste....håber virkelig nogen vil hjælpe ;( ....
Svar #1
25. maj 2008 af Bankier (Slettet)
Søg på foraet - der er mange andre som har spurgt om præcis det samme!
Svar #2
25. maj 2008 af dnadan (Slettet)
Skal vi virkelig gennemgå HVERT spørgsmål? Slå op i din bog, der står det hele.
Svar #3
25. maj 2008 af xSweetheart (Slettet)
Det behøver ikke være HVERT spørgsmål... men vil bare have nogen forklaringer på hvordan man gør :s (forstår ikke helt det der står i bogen nemlig).... Håber i kan hjælpe ;/
Skriv et svar til: Årsprøve, HASTER!!!!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
