Matematik

Hvordan? 1,0601 - 6,01 %

25. maj 2008 af Shulla (Slettet)
Hvordan kan 1,0601 omregnes til 6,01 %?
Nogle kloge mennesker der kan svare mig på det :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2008 af Isomorphician

1,0601 i procenttal er 106,01 %, altså en stigning på 6,01 % i forhold til det oprindelige beløb.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Bruges i forbindelse med renteformlen og eksponentielt vækst

a = 1 + r ex a = 1,128

r = a - 1 = 1,128 - 1 = 0.128 = 12,8 %

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2008 af mathon

1,0601 = 1,0000 + 0,0601 = 100% + 6,01%

Svar #4
26. maj 2008 af Shulla (Slettet)

tak for jeres svar, men jeg forstår det desværre ikke, kan i forklare det lidt mere i pap :i

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2008 af la maria (Slettet)

som i #3

1,0601

procent betyder pr. 100

6,01/100=0,0601

F=1+r (r er renten)

F=1+0,0601=1,0601

har du 100 kr og skal lægge 6,01% til vil du sige 100*(1+r)=100*(1+0,061)=100*1,061=106,01






Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2008 af la maria (Slettet)

hov... der skal i nederste linie stå:

har du 100 kr og skal lægge 6,01% til vil du sige 100*(1+r)=100*(1+0,0601)=100*1,0601=106,01

Havde lige glemt nullerne


Svar #7
26. maj 2008 af Shulla (Slettet)

Okay tak, men forstår det simpelthen ikke, desværre. Må springe den opgave over. :(

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2008 af ac.flem (Slettet)

hun er jo folkeskole, folkens
1,0601 = 1 + 0,0601
decimaltal kan laves om il både brøker og procenttal, dvs at 0,5 eller 1/2 = 50 % og 0,1 eller 1/10 = 1 %
derfor kan du lave 0,0601 laves om til procent ved at flytte kommaet tilbage to gane (ved at gange med 100).
altså bliver 0,0601 = 6,01 %

Svar #9
26. maj 2008 af Shulla (Slettet)

Gud, nu forstår jeg, TUSIND tak ac.flem :)

Skriv et svar til: Hvordan? 1,0601 - 6,01 %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.