Matematik

grænseværdi

16. september 2004 af starF (Slettet)
Jeg har brug for hjælp til en opgave:

lim log_x(2) for x->uendelig

(log_x skal læses som log med basen x).

Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2004 af riquelme (Slettet)

én måde, at løse dette på kunne være:

y = log_x(2) <=> x^y = 2 <=> y·ln(x) = ln(2) <=> y = ln(2)/ln(x) -> 0 for x -> uendelig

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2004 af riquelme (Slettet)

lim log_x(2) -> 0 for x -> uendelig - men det går pænt langsomt :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2004 af riquelme (Slettet)

lim log_x(2) = 0 skulle der stå

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2004 af frodo (Slettet)

hvad er det der står lim (log(x^2) eller lim(log(2x)).

Eller hvad ? Hvad betyder _

Svar #5
16. september 2004 af starF (Slettet)

#3 TAK. Jeg har også fundet ud af at der gælder:

log_x(a)=log_b(a)/log_b(x)

hvor b kan være hvilket som helst tal.

Svar #6
16. september 2004 af starF (Slettet)

#4 Ingen delene.

(log_x skal læses som log med basen x).

Fra gymnasiet kender du log_10 og ln=log_e

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2004 af frodo (Slettet)

okay fair nok.. Har bare aldrig set den skrivemåde før..

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2004 af riquelme (Slettet)

man skriver normalt basen som subscript efter log, medmindre basen er 10 eller e (og i visse tilfælde 2)

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2004 af frodo (Slettet)

jeg ved godt at man skriver det efter. Bare aldrig set nogen skrive det herinde, så jeg fattede ikkelige den måde at skrive det på. Men har fattet det.

Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.