Matematik
Brøk-differentiering..
27. maj 2008 af
Suub (Slettet)
Hej y'all..
Jeg har lidt problemer med at differentiere følgende ligning:
5Q + (Q^2)/50 ... Hvordan får smidt det rundt til noget fornuftigt?
På forhånd tak
Jeg har lidt problemer med at differentiere følgende ligning:
5Q + (Q^2)/50 ... Hvordan får smidt det rundt til noget fornuftigt?
På forhånd tak
Svar #3
27. maj 2008 af Suub (Slettet)
Hmm...
Jeg har differentieret den ved at dele den op.. Sådan så (Q^2)/50 blir en brøk..
(f/g)'(x) = [f'(x)g(x)-f(x)g'(x)]/g(x)²
= 5Q + Q^2/50
= 2Q * 50 – Q^2 * 0 / 50^2
= 100Q/2500 + 5
Jeg har differentieret den ved at dele den op.. Sådan så (Q^2)/50 blir en brøk..
(f/g)'(x) = [f'(x)g(x)-f(x)g'(x)]/g(x)²
= 5Q + Q^2/50
= 2Q * 50 – Q^2 * 0 / 50^2
= 100Q/2500 + 5
Skriv et svar til: Brøk-differentiering..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
