Matematik
andengradspolynomie?
29. maj 2008 af
blondin9000 (Slettet)
Hvad betyder b og c i et andengradspolynomie for grafen??
Svar #2
29. maj 2008 af blondin9000 (Slettet)
Ja men hvad har de af betydning for hvordan grafen ser ud?? har de noget med skæring af y aksen at gøre? noget med hvilket kvadrant den forløber i eller?? Ved godt det er konstanter... men en eller anden betydning for grafen må de jo have......
Svar #4
29. maj 2008 af juventuz (Slettet)
positiv b=voksende graf ved ordinataksen (2.aksen)
negativ b=aftagende graf ved ordinataksen
c er, som nævnt i #3, skæringen med ordinataksen
negativ b=aftagende graf ved ordinataksen
c er, som nævnt i #3, skæringen med ordinataksen
Svar #6
29. maj 2008 af mathon
y = ax^2
a har betydning for parabelens grenretning og parabelens facon
lille a giver bred parabel
stor a giver smal parabel
y = ax^2 + c
c har "rullegardinseffekt"
c>0: y = ax^2 rulles opad
c<0: y = ax^2 rulles nedad
a ulig 0
og
y = ax^2 + bx + c = a(x-(-b/(2a)))^2 + (-d/(4a)) =
a(x-(-b/(2a)))^2 + (-(b^2-4ac)/(4a))
dvs.
y = ax^2 parallelforskudt efter (-b/(2a),-(b^2-4ac)/(4a))
så
b har - sammen med a - betydning for beliggenheden i koordinatsystemmet
a har betydning for parabelens grenretning og parabelens facon
lille a giver bred parabel
stor a giver smal parabel
y = ax^2 + c
c har "rullegardinseffekt"
c>0: y = ax^2 rulles opad
c<0: y = ax^2 rulles nedad
a ulig 0
og
y = ax^2 + bx + c = a(x-(-b/(2a)))^2 + (-d/(4a)) =
a(x-(-b/(2a)))^2 + (-(b^2-4ac)/(4a))
dvs.
y = ax^2 parallelforskudt efter (-b/(2a),-(b^2-4ac)/(4a))
så
b har - sammen med a - betydning for beliggenheden i koordinatsystemmet
Skriv et svar til: andengradspolynomie?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
