Matematik
Hjælp
30. maj 2008 af
vesser1987 (Slettet)
Jeg har et spørgsmål det lyder;
Forklar hvordan forskriften er for en potens funktion.
Forklar hvordan man kan aflæse a og b på en graf i et passende koordinatsystem
Nogen der kan hjælpe mig med anden del altså det med a og b...
Forklar hvordan forskriften er for en potens funktion.
Forklar hvordan man kan aflæse a og b på en graf i et passende koordinatsystem
Nogen der kan hjælpe mig med anden del altså det med a og b...
Svar #1
30. maj 2008 af mathon
et passende koordinatsystem
er
et logaritmisk koordinatsystem
da
y = b*x^a og b,x € R+
hvoraf
log(y) = log(b*x^a) = log(b) + log(x^a) = log(b) + a*log(x)
eller skrevet
log(y) = a*log(x) + log(b), hvoraf ses
at
log(y) er en lineær funktion af log(x) med hældningskoefficienten, a
undertiden skrevet
Y = a*X + B
hvor B er skæringen med Y-aksen
og
b = 10^B
er
et logaritmisk koordinatsystem
da
y = b*x^a og b,x € R+
hvoraf
log(y) = log(b*x^a) = log(b) + log(x^a) = log(b) + a*log(x)
eller skrevet
log(y) = a*log(x) + log(b), hvoraf ses
at
log(y) er en lineær funktion af log(x) med hældningskoefficienten, a
undertiden skrevet
Y = a*X + B
hvor B er skæringen med Y-aksen
og
b = 10^B
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
