Matematik

Hvordan bevsier man...?

02. juni 2008 af blondin9000 (Slettet)
Hvordan beviser man hvordan man differentierer simple differentiable funktioner som fx. linieære funktioner(Jeg ved svaret er a, da a er hældningen, men hvordan bevises dette i praksis?) og hvad med et andengradspolynomie eller en kvadratrodsfunktion??

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Bruger 3-trinsreglen. Så lige på det her forleden, og det er måden man beviser det på.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

y=ax+b

y'=a

a=(y-y0)/(x-x0)
=>
a=((ax+b)-(ax0+b))/(x-x0)
<=>
a=(ax-ax0)/(x-x0)
<=>
a=a(x-x0)/(x-x0)
<=>
a=a


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

De to andre beviser er lige så nemme. Hvis du ikke selv kan regne dem, kan du vel finde dem i din bog..

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/117072

Skriv et svar til: Hvordan bevsier man...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.