Matematik
Forskrifter for cirkelbuer
03. juni 2008 af
desmon (Slettet)
Hej
Hvordan laver man en forskrift for cirkelbuer? som man kan gøre det med rette linjer f.eks. y = a * x + b
mvh
Hvordan laver man en forskrift for cirkelbuer? som man kan gøre det med rette linjer f.eks. y = a * x + b
mvh
Svar #1
03. juni 2008 af mathon
en cirkelbuer er en ægte delmængde af en cikel
dvs.
når kun den "øvre" del ønskes
y-c2 = sqrt(r^2-(x-c1)^2), hvoraf
y = c2+sqrt(r^2-(x-c1)^2) men med restriktion for x
altså
y = c2+sqrt(r^2-(x-c1)^2) og x€[x1;x2]
dvs.
når kun den "øvre" del ønskes
y-c2 = sqrt(r^2-(x-c1)^2), hvoraf
y = c2+sqrt(r^2-(x-c1)^2) men med restriktion for x
altså
y = c2+sqrt(r^2-(x-c1)^2) og x€[x1;x2]
Svar #6
03. juni 2008 af desmon (Slettet)
Jeg kan ikke helt få det til at passe sammen med c1 og c2, har følgende radius på 2.25, x1 på 2.5 og x2 på 4.0 har også y værdierne.
mvh
mvh
Skriv et svar til: Forskrifter for cirkelbuer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
