Matematik
andengradspolynomium
05. juni 2008 af
gumblix (Slettet)
I beviset for grafen for et andengradspolynomium, foretages der er et spring i min matbog, som jeg ikke forstår:
k= c - a * (b^2/4a^2)
k= (4ac-b^2)/4a
som forklaring står der fællesnævner 4a, men det gør mig ikke meget klogere...
k= c - a * (b^2/4a^2)
k= (4ac-b^2)/4a
som forklaring står der fællesnævner 4a, men det gør mig ikke meget klogere...
Svar #1
05. juni 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)
k= c - a * (b^2/4a^2) Leddet "c" forlænges med 4a^2.
k= c4a^2/4a^2-ab^2/4a^2 Sættes på følles brøkstreg:
k=(c4a^2-ab^2)/4a^2 Alle ledene forkortes med a:
k=(4ac-b^2)/4a
k= c4a^2/4a^2-ab^2/4a^2 Sættes på følles brøkstreg:
k=(c4a^2-ab^2)/4a^2 Alle ledene forkortes med a:
k=(4ac-b^2)/4a
Skriv et svar til: andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
