Matematik

diff.ligning

19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)
Bestem det andegradspolynomium p(x), der eer løsning til y`-2y=4x^2-4x


Hvad skulle jeg gerne gøre her?

Svar #1
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2004 af riquelme (Slettet)

eftersom løsningen skal være et andengradspolynomium kan du jo prøve, at indsætte y=ax²+bx+c i differentialligningen og se om det fastlægger a, b og c

Svar #3
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

så kommer den jo til at hede:
f´(x)=4x^2-4x+2ax^2+2bx+2c ??

men hvad så med a, b og c?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2004 af riquelme (Slettet)

y'-2y = (2ax + b) - 2(ax²+bx+c) = 4x²-4x

heraf kan du bl.a. se, at a = 2

Svar #5
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

det forstår jeg desværre ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2004 af frodo (Slettet)

det må også være a=-2, ikk?

Det eneste andengrads led du har er -2ax^2. Du ved at koefficienten foran x^2 akal være 4, -2*a=4 <=> a=-2

Svar #7
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

#6 det kan det ikke...da det skal være et bestemt 2.gradspolynomium...

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2004 af frodo (Slettet)

ja.. Og starten på det er at a=-2. Har du et facit der modsigerdet da.

Svar #9
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

#4 hvordan kan jeg se at a=2?

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2004 af frodo (Slettet)

det var en forlængelse af #4 jeg lavede!!!

Svar #11
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

#8 jeg ved ikke hvad a er men er da sikker på at der ikke er flere a-værdier

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. september 2004 af riquelme (Slettet)

saml alle x²-leddene, x-leddene og konstant leddene og sammenlign højre og venstre side som vist i #6.

prøv nu og tænk lidt over det - det er ikke svært....

Svar #13
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok sorry

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. september 2004 af frodo (Slettet)

ja. Og jeg modsiger at a=2. Jeg siger i stedet at a=-2! Så er der også kun én a-værdi.

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2004 af riquelme (Slettet)

a er -2.. jeg lavede en fejl

Svar #16
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

jeg er virkelig kørt fast...

Brugbart svar (0)

Svar #17
19. september 2004 af riquelme (Slettet)

hvis du indsætter et ubestemt andengradspolynomium på y's plads i differentialligningen får du:

(2ax + b) - 2(ax²+bx+c) = 4x²-4x

herfra kan du finde a, b og c eller...?

Svar #18
19. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

det jeg kører fast i er:

(2ax + b) - 2(ax²+bx+c) = 4x²-4x
<=>
2*(-2)x+b-2*(-2)x^2-2bx-2c = 4x²-4x

altså har jeg sat a=-2 og så ville jeg sætte b=2 men så passer det ikke når der regnes videre...

Svar #19
20. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok jeg har fået:
a=-2
b=0
c=0
dvs. hvores P(x)=-2x^2

er dette rigtigt?

Svar #20
20. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

opdaterer lige:)

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 56 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.