Matematik
eksponentialfunktion
05. juni 2008 af
eel (Slettet)
jeg sidder med et pørgsmål til min matematikeksamen der hedder:
du skal redegøre for eksponentialfunktionen f(x)=b*x^a og eksponentiel vækst..
hvad vil det sige at redegøre for en funktion?
håber meget der er nogen der kan og vil hjælpe :)
du skal redegøre for eksponentialfunktionen f(x)=b*x^a og eksponentiel vækst..
hvad vil det sige at redegøre for en funktion?
håber meget der er nogen der kan og vil hjælpe :)
Svar #2
05. juni 2008 af dnadan (Slettet)
Redegøre:
Hvordan ser funktionen ud i (normalt) et koordinatsystem, forklar heraf betydningen af a og b. (Sammenlign her med renteformlen)
Hvordan ser funktionen ud i et enkeltlogaritmisk papir? Og hvorfor?
Hvordan ser funktionen ud i (normalt) et koordinatsystem, forklar heraf betydningen af a og b. (Sammenlign her med renteformlen)
Hvordan ser funktionen ud i et enkeltlogaritmisk papir? Og hvorfor?
Svar #3
07. juni 2008 af eel (Slettet)
hvorfor giver det egentlig en ret linie i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem?
er der nogen der kan give mig et regneeksempel på eksponentiel vækst?
er der nogen der kan give mig et regneeksempel på eksponentiel vækst?
Svar #4
08. juni 2008 af dnadan (Slettet)
#3
y=b*a^x
<=>
ln(y)=ln(b*a^x)
<=>
ln(y)=ln(a^x)+ln(b)
<=>
ln(y)=ln(a)*x+ln(b)
Sammenlign denne med y=ax+b
y=b*a^x
<=>
ln(y)=ln(b*a^x)
<=>
ln(y)=ln(a^x)+ln(b)
<=>
ln(y)=ln(a)*x+ln(b)
Sammenlign denne med y=ax+b
Skriv et svar til: eksponentialfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
