Matematik
Funktion og forskrift::)
06. juni 2008 af
CecillieN (Slettet)
Halløjsa.. Er der nogle herinde, som kan hjælpe mig med denne opgave:
Funktionerne f og g har forskrifterne.
f(x) = x2-x+3 og g(x) = x2-5x-7
Tangenten til grafen for f i røringspunktet (1;f(1)) er også tangent til grafen for g.
Bestem koordinaterne til tangtens røringspunkt på grafen for g.
Jeg ville bliver overlykkelig, vist der var nogen der kunne hjælpe mig med denne opgave.
Mvh.
Cecillie.
Funktionerne f og g har forskrifterne.
f(x) = x2-x+3 og g(x) = x2-5x-7
Tangenten til grafen for f i røringspunktet (1;f(1)) er også tangent til grafen for g.
Bestem koordinaterne til tangtens røringspunkt på grafen for g.
Jeg ville bliver overlykkelig, vist der var nogen der kunne hjælpe mig med denne opgave.
Mvh.
Cecillie.
Svar #1
06. juni 2008 af dnadan (Slettet)
1. Bestem f'(x)
2. Beregn f'(1)
3. Bestem g'(x)
4. Løs f'(1)=g'(x0) med hensyn til x0
5. Bestem f'(x0)
2. Beregn f'(1)
3. Bestem g'(x)
4. Løs f'(1)=g'(x0) med hensyn til x0
5. Bestem f'(x0)
Svar #2
06. juni 2008 af mathon
f'(x) = 2x-1 hvoraf
f'(1) = 2*1-1 = 1
g'(x) = 2x-5 hvoraf
g'(xo) = f'(1) eller
2xo-5 = 1
der giver
xo = 3
og
g(xo) = g(3) = 3^2-5*3-7 = -13
tangtens røringspunkt på grafen for g
er
R(3,-13)
f'(1) = 2*1-1 = 1
g'(x) = 2x-5 hvoraf
g'(xo) = f'(1) eller
2xo-5 = 1
der giver
xo = 3
og
g(xo) = g(3) = 3^2-5*3-7 = -13
tangtens røringspunkt på grafen for g
er
R(3,-13)
Svar #3
06. juni 2008 af dnadan (Slettet)
#1 rettelse:
5. Bestem f'(x0) --> 5. Bestem f(x0)
6. Hermed har du røringspunktet (x0;f(x0))
5. Bestem f'(x0) --> 5. Bestem f(x0)
6. Hermed har du røringspunktet (x0;f(x0))
Skriv et svar til: Funktion og forskrift::)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
