Matematik

Variabelsammenhænge

06. juni 2008 af lalalaaaa (Slettet)
Hvis man ser på en eksponentialfunktion, hvilken betydning har tallene a og b så for grafens forløb?

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Svar #2
06. juni 2008 af lalalaaaa (Slettet)

Hehe.. Jeg ønsker skam heller ikke at blive matematiker, derfor afslutter jeg det også i år. Men jeg stillede ikke spørgsmålet for at få andres mening om hvor klog jeg er eller ej, men i håb om nogen kunne svare på det?

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. juni 2008 af Major90 (Slettet)

a > 1 er den eskponentielle udvikling voksende
0 < a < 1 er den eksponentielle udvikling voksende
a = 1 er den eksponentielle udvikling konstant (alle x-værdier giver samme y-værdi)

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juni 2008 af ibibib (Slettet)

b = f(0). Grafen skærer y-aksen i b.

Brugbart svar (2)

Svar #5
07. juni 2008 af gulbeyaz (Slettet)

forskrift: y = b*a^x
a = fremskrivningsfaktoren
b = er en størrelse, en begyndelsesværdi
y = slutsværdi
x = antal terminer. Dvs år eller uger eller måneder osv.

og som de andre siger udgør den også om udviklingen er voksende eller aftagende.

- Hvis a er mindre end 1 (fx 0,96) er den aftagende.
- Hvis a er større end 1 (fx 1,09) er den voksende.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juni 2008 af gulbeyaz (Slettet)

... udgør 'den' som er a :)

Brugbart svar (1)

Svar #7
07. juni 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#6 Ja, kan du forstå Gauss' citat? :)

Svar #8
07. juni 2008 af lalalaaaa (Slettet)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Variabelsammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.